Kia maakt de vanafprijzen bekend van de nieuwe Niro Hybrid, Niro Plug-in Hybrid en de volledig elektrische versie. De nieuwe Kia Niro komt naar verwachting vanaf het begin van het derde kwartaal dit jaar naar Nederland.
Best verkochte auto 2021
De bestverkocht auto van Nederland komt al een aantal jaar niet meer uit Duitsland maar uit Zuid-Korea: de Kia Niro. Maar liefst 10.812 nieuwe exemplaren van de Koreaanse SUV kregen in 2021 een geel kenteken. De populairste uitvoering was niet de plug-in hybride of hybride, maar de elektrische uitvoering: de Kia e-Niro.

Nieuw Kia Niro
En nu is er een compleet nieuwe Niro. De ‘tiger nose’ – zoals Kia de herkenbare neuspartij noemt – is weer aanwezig, maar verder is er een hoop anders. Kia wil graag een jonger publiek aanspreken en daarom oogt de nieuwe Niro wat hipper dan zijn voorganger. Kijk maar eens naar de opvallende led-dagrijverlichting en de contrasterende kleur op de C-stijl, waar ook de achterlichten deels in verwerkt zijn. Het oogt allemaal net wat spannender dan voorheen.

Actieradius Kia e-Niro
De hybride Niro is voorzien van een 1,6-liter benzinemotor en een elektromotor die samen goed zijn voor 141 pk. De plug-in hybride combineert dezelfde benzinemotor met een krachtigere 62 kW elektromotor en heeft een systeemvermogen van 183 pk. Dankzij een accupakket van 11 kWh kun je zo’n 60 kilometer elektrische rijden met de PHEV. De volledig elektrische Niro beschikt over 204 pk 255 Nm koppel. De nieuwe e-Niro komt 9 kilometer verder dan zijn voorganger. Die schopt het tot 455 kilometer en met de nieuwste e-Niro kom je 463 kilometer ver.

Leave a Reply

Your email address will not be published.