Tesla geeft het Nederlandse laadnetwerk een flinke boost. Na een proef met tien locaties zijn nu alle Tesla Superchargers in Nederland opengesteld voor alle elektrische auto’s. Dat betekent dat EV-rijders van alle merken nu toegang hebben tot circa 550 extra snelladers verdeeld over 36 locaties.
Normaal gesproken zijn de snelladers van het Tesla Supercharger-netwerk alleen te gebruiken door de modellen van het Amerikaanse EV-merk. Daar is nu verandering in gekomen. Alle elektrische auto’s met een CCS-aansluiting kunnen nu laden bij een Tesla Supercharger. Afhankelijk van het model kun je de batterij daar in ongeveer 30 minuten tot 80% opladen.

Het openstellen van alle Tesla Superchargers in Nederland is het gevolg van een succesvolle pilot die in november 2021 van start ging. Toen werden tien Supercharger-locaties met gezamenlijk 188 laadpunten opengesteld voor elektrische auto’s van een ander merk. Nu alle locaties vrij toegankelijk zijn, praat je over ongeveer 550 laadpunten verdeeld over 36 locaties die van de ene op de andere dag voor iedereen beschikbaar zijn. Dat is een behoorlijk aantal, terwijl het laadnetwerk in Nederland toch al toonaangevend is. Afhankelijk van de locatie zijn er minimaal 8 tot zelfs 32 snelladers beschikbaar. Dat zijn er veel meer dan bij andere snellaadstations en dus is er bijna altijd wel plek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.