De automarkt is in 2021 hard onderuit gegaan. Automerken kampten met een groot chiptekort, waardoor veel consumenten lang moesten wachten voordat zij hun auto mochten ontvangen. Nadat het aantal verkochte auto’s in 2020 opmerkelijk laag uitviel, is dit getal in 2021 niet verbeterd. Er is echter wel een positief punt dat meegenomen kan worden; het aanbod aan elektrische auto’s is ontzettend groot.

Nederland is de koploper als het aankomt op het rijden van elektrische auto’s, blijkt uit onderzoek van advies onderneming ARCADIS. Er is een breed scala beschikbaar aan diverse automodellen die elektrisch zijn en dit aantal blijft groeien. Daarnaast is het bezitten van een elektrische auto redelijk betaalbaar.

Dit brede scala aan elektrische automodellen, werd eind 2021 op 183 modellen gesteld. 21 van deze modellen werden in 2021 voor de consumenten toegankelijk gemaakt. Ieder jaar brengen grote automerken meer elektrische modellen uit, waardoor de markt groeit en elektrisch rijden voor veel meer mensen toegankelijk wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.